Sateenkaari ja Chakra- Paasto

Sateenkaari ja Chakra- paasto 


Minä osallistuin viikolla 34 elämäni ensimmäiseen viralliseen paastoon, ammattilaisen ohjauksessa, joka kesti viikon eli 7 päivää. Paaastoviikko alkoi sunnuntaina 25.elokuuta, ja päättyi lauantaina 31.8. 

Meitä oli pieni ihana ryhmä, paastosiskoja, keiden kesken saimme jakaa ajatuksiamme ja tuntemuksiamme Whatsapp-ryhmässä, ihanan kannustavassa ja rakastavassa hengessä. 

Paaston ohjaanana sekä sen luojana toimi ihana ja valovoimainen nainen Sini-Maria Limnell. 

Ja Minä, Tiia Maria, pääsin onnekseni mukaan tähän mielenkiintoiseen ja antoisaan paastoon. 

Kirjoitan tätä blogia melkein kaksi viikkoa paaston jälkeen, vaikka minun piti sitä alkaa kirjoittamaan jo paaston aikana päiväkirjamaisesti, mutta koska paasto "vei niin sanotusti mennessään", ja sen aikana halusinkin keskittyä siihen itseensä. Ja koska matkan jälkeen tuli pari muuttujaa, kuten pienet juhlat, siinä paaston viimeisenä päivänä, lauantaina 31.päivä - ystävieni kesken Pikku Venetsialaiset, ja omien syntymäpäivieni etkojuhlat, niin minun paastoni varsinainen jälki-integrointi alkoi vasta sunnuntaina 1.9. 


Vielä paaston jälkeenkin olen noudattanut värienmukaista, ja terveellistä ruokavaliota, mitä nyt hieman herkuttelin isommin siinä lähes heti paaston jälkeen (mikä oli pieni virhe). Siitä seurasi pientä huonovointisuutta, sekä aivosumua, joka kuitenkin hälveni jo muutamassa päivässä. 

Paasto itsessään oli aivan Huikea kokemus. Ja siitä aionkin nyt jakaa Teille seuraavaksi. <3 


PAASTON ALKU ja ensimmäiset Kolme päivää


Minä taisin jännittää paastoa aika lailla, ja samalla olla niin innoissani, etten meinannut malttaa pysyä paikoillani. Jännitin, miten paasto sopii minulle, entiselle syömishäiriöpotilaalle. Luonnollisestikin mieleeni nousi erilaisia pelkoja ja epäilyksiä. Mutta ensimmäinen yhteinen ryhmävideopuhelumme, sekä Sini-Marian kanssa jakamani ääniviestit, hälvensivät epäilyksiäni, ja rauhoittivat mieltäni, olinhan jo vuosia halunnut kokeilla jonkinasteista paastoa, ja kuullut niistä pelkkiä hyviä terveysvaikutuksia. 

Jo paastoa edeltävät päivät olivat minulle trasnformoivia. Olin täynnä intoa ja kiitollisuutta jo tuolloin.

Sitten, koitti paastoa edeltävä ilta, jolloin kävin ruokaostoksilla, ja ostin jo kaikkien paastopäivien värien mukaisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Sateenkaari ja Chakra-paastossa syödään nimensä mukaisesti väreittäin, puhtaita, mielellään luomulaatuisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja. 

Paaston sai suorittaa joko täysin mehu-tai smoothiepaastona, raakaruokapaastona, tai sekä että. Minä päätin, myös Sini-Marian neuvosta, tehdä paaston sekä smoothieilla, että raakaruoalla. Lisäksi minä sain nauttia raakojen kasvisten lisäksi kypsennettynä kasviksia, ja juureksia lautasella, koska ne maadottavat, ja tuovat turvan tunnetta niin kehoon, kuin mieleenkin. Lisäksi lämmin ruoka oli nyt se, mitä kaipasin paaston aikana, ja mitä myös Sini-Maria minulle suositteli. 


Paasto 1. Päivä, Juurichakran päivä, Sunnuntai. Väri Punainen. 

Yllä olevassa kuvassa näkyy Paaston 1.päivän aamu- ja iltapalasmoothie, jonka tein mansikoista, banaanista, vadelmista, ja taateleista. 

Paastossa siis syötiin Sateenkaaren-, ja PääChakrojen värien mukaisesti, joka päivälle ollen oma värinsä, sekä fyysiset ja henkiset teemansa. 

1. PÄIVÄ: Juurichakra värähtelee samalla taajuudella kuin päivä sunnuntai, ja sen väri on punainen. Juurichakran elimiä fyysisesti ovat mm. jalat, ja häntäluu, ja sen teemoja ovat mm. Turvan tunne, maadottuvuus, eli jalat maassa oleminen, raha ja talous, vakaat terveet ihmissuhteet, sekä oman arvon tunne.  Aika tärkeä Chakra- eikö totta. 

Ja se on kaikkien muiden ylempien Chakrojen alkuchakra, alin 7:stä päächakrastamme. 

Monilla ihmisillä voi olla haasteita juurichakran teemojen kanssa. Siksi se onkin niin tärkeä chakra, jonka teemojen äärellä olisi voinut viettää vaikka kuinka monta päivää. 

Mantra:  "Minä olen turvassa."

Pienenä perfektionistina huomasin jo tänä paaston ensimmäisenä päivänä, että olisin halunnut kahlata läpi kaikkien kipeiden teemojen, ja kuin taikaiskusta, olla jotenkin "valmis" ihminen seuraavaan askeleeseen, ja seuraavaan päivään, mutta koska tuo päivä meni itselläni lähestulkoon kokonaan levätessä, ja yllättävänkin rauhallisissa merkeissä, - ja koska eteenpäin oli mentävä, hyväksyin senkin hyvin nopeasti tajuttuani, että tämä paasto on ennen kaikkea antautumisen ja hyväksymisen matka.    

                                               

Kuten senkin hyväksyminen, että nälän tunne seurasi minua lähes koko päivän, syötyäni punaisen raakaruoka-annoksen aamupalasmoothien kanssa. Pian siitä tajusinkin siirtyä hieman höyrytettyihin kasviksiin, ja suurentaa seuraavaa ruoka-annosta. Koska tässä tapauksessa myös määrällä on väliä. 

 

Aurinko on Juurichakran symboli, ja kuinka ollakaan, olin juuri käynyt keräämässä aurinongkukkia pellolta maljakkoon pari päivää aiemmin, ja siinä ne piristivät Juurichakran päivänä. 


2.PÄIVÄ, Sakraalichakran päivä. Päivä maanantai, väri oranssi. 

Ainiin, Paastoon kuului myös Sini-Marian ihanat audiot jokaisen päivän teemoista, chakroja harmonisoittavat visualisointiharjoitukset, sekä ohjattu joogavideo jokaiselle päivälle. 

Sakraalichakran teemoja ovat: sukupuolielimet, lantio, paksusuoli, alaselkä, lonkka, nilkat, virtsarakko, ranteet. Tehtäviä: lisääntyminen, seksuaalisuus, elinvoimaisuus ja ruoan imeytyminen. 

Emotionaalisia teemoja: oma itse suhteessa muihin, hauskuus/virkistys, seksuaalinen nautinto, syöminen, ilo, eettisyys ja kunniallisuus ihmissuhteissa. 

Laitan tähän myös hieman tasapainoisesta, ja epätasapainoisesta sakraalichakrasta.

Taspainossa: innostunut ja intohimoinen ihmisiä ja elämää kohtaan. luovien kykyjen hyödyntäminen, toisten kunnioittaminen, itselleen omistautunut, ja aito ja toisia kunnioittava.

Epäsatapainossa: saatamme kärsiä alaselkäkivuista, virtsatieinfektioista, impotenssista, syömishäiriöistä, seksuaalittomuudesta, ja aistillisuusongelmista.

Itse tänä sakraalichakran päivänä minä tunsin yhä ajoittaista väsymystä, mutta ilokseni mieleni oli rauhallinen, ja olo oli aika tyyni. Nälän tunne seurasi yhä ajoittain, mutta lisäsin lautaselle ns. valkoisia kasviksia, niiden maadottavien ominaisuuksien vuoksi, ja ne pitivätkin nälkää paremmin. 

Muistan miettineeni, että milloinkohan se paljon puhuttu energia lähtee nousemaan, mutta kuulin Sini-Marialta, että paasto ikään kuin hidastaa elimistöä, joten olo voi olla tuolloin hieman kuin hidastetusta elokuvasta. Otin tämän huumorilla, ja pyrin pitämään yllä luottavaisen fiiliksen, sekä antautumaan kaikelle, mitä paasto tuo tullessaan. Toisin sanoen, mitä lahjoja sillä minulle on annettavana. 

Sillä otin kaikki, myös epämiellyttävämmät olotilat, lahjoina. 

Sakraalichakran mantra: "Minä tunnen."

Oranssi smoothie puutarhassani. Smoothiessa mangoa, appelsiinia, tyrnimarjoja, taateleita, sekä chiansiemeniä, tuomaan hyviä rasvoja, sekä poistamaan toksiineja kehosta. 
Lisäksi paastoon kuului juoda puhdasta vettä, puhtaan laadukkaan suolan kera, usein siemaillen. 


3.PÄIVÄ, Solar plexus- chakra, päivä tiistai, väri keltainen.

Keltainen päivä toi itselleni hieman haasteita. Ajattelin, että apua, tunnenko nälkää koko loppupaaston ajan, ja että iik, löydänkö tarpeeksi monipuolisesti keltaisia vihanneksia ja hedelmiä kaupasta. Kuitenkin, kaikki meni hyvin. Energia alkoi lähteä jo lievään nousuun, ja lisäksi aloin tuntea niin sanottuja puhdistusreaktioita, kuten päänsärkyä ja heikotusta. Niistä toki alkuun hieman säikähdin. 

Näin ollen lisäsin vielä vedenjuonnin määrää, ja laadukasta ruususuolaa myös smoothieisiin, luomu oliiviöljyä hieman enemmän ruoka-annoksiin, sekä kookosmaitoa smoothieisiin tuomaan hyviä rasvoja. Valkoiset kasvikset löysivät tänäänkin ruokalautaselle, sekä eiliseltä päivältä jääneitä vihanneksia höyrytettynä. Illalla söinkin runsaan kasvisruoka-annoksen. Tässä vaiheessa paastoa sanoin sekä Sini-Marialle, että ryhmäläisille, etten ole tehnyt vielä yhtäkään suolihuuhtelua paaston aikana (joka on siis todella tärkeä osa paastoa ja puhdistumista). Illalla rohkaistuin, juomaan isot lasilliset suolavettä, ja odottelin vaikutusta. Seuraavana aamuna vatsani tyhjenikin luonnollisesti erittäin hyvin. Otin sen henkilökohtaisena onnistumisena. 

Solar plexuksen teemoista mieleen jäivät kaikkein eniten Oma voima. 
Päivän mantra olikin: "Minä olen voimassani." 

Kiitos kiitos kiitos. <3 

Keltainen smoothie yllätti minut maukkaudellaan, Sitruuna ja tuore inkivääri toivat ihanaa raikkautta. 


4.PÄIVÄ, Sydänchakra, päivä keskiviikko, väri Vihreä. 

Sydäncahkra on keskimmäinen chakramme, ja sen päätehtävä onkin toimia siltana ihmisyytemme, ja henkisyytemme välillä. Yhdistäen alemmat, sekä ylemmät chakrat. 

Sen teemoja ovat mm. Itsensä ja muiden rakastaminen, sydän, ja keuhkot, verenkierto ja luut. 
Odotin vihreää sydänchakran päivää erittäin innolla, koska tiesin sen teemat hyvin jo entuudestaan, sekä odotin, mitä kaikkea ihanaa vihreää saan syödä.

Yksi luonnon viisauksista: puolitettu avocado muistuttaa naisen kohtua, ja avocadon siemen kasvavaa sikiötä. Avocado onkin erityisen hyvästä sikiön kehitykselle. Aika ihanaa luonnon viisautta, eikö? <3 



Myös päivän mantra sulattaa jään kuin jään: 

"Minä rakastan pyyteettömästi." <3<3<3

Sydänchakra-päivän ruokaa. 



Minä rakastin myös tehdä tätä tilaustyö-kukkakimppua, jossa ihanat syysvärit hohtivat kirkkaina. Lisäksi pakkailin kukkapantoja asiakkaalle. I love my Job. 


Kolme Paaston Viimeistä päivää 

5.PÄIVÄ, Kurkkuchakran päivä, viikonpäivä torstai, väri sininen

Kuinka voitte jo ehkä arvata, minulle tuotti hieman haasteita tämä sininen väri ruokaympyrässä. Sinisiä ruoka-aineita kun ei luonnossa ihan hirmuisesti ole. Otin kuitenkin haasteen vastaan, enkä luovuttanut tässä vaiheessa paastoa. Unohdin kertoa, että eilisenä päivänä, keskiviikkona, sekin vaihtoehto kävi mielessäni, mutta sain jälleen luottamusta prosessiin Sini-Marialta. <3^ Kiitos siitä! 

Ja parilla sanalla kurkkuchakrasta. Sen pääteema on universaali totuudellisuus ja totuuden ilmaisu sanallisesti. 
Mantransa onkin: "Minä olen totuus." 

6.PÄIVÄ, Kolmas silmä- chakra, viikonpäivä perjantai, väri indigon sininen

Tästä päivästä jäi mieleen intuition vahvistuminen, sekä aito totuudellisuus sekä itsessäni, että toisten kanssa toimiessani. Kolmas silmä on kiehtova chakra. Sen mantra onkin: "Minä näen totuuden." 

Kuvia minulla ei näistä kahdesta edelstävästä päivästä olekaan, mutta sinisen värisiä smoothieita nautin, lisänä vihreitä, valkoisia, ja oransseja kasviksia lautasella. 
Omaksi "häpeäkseni" voin vielä tässäkin vaiheessa sanoa, että en ollut tehnyt suolihuuhteluita kunnialla, paitsi suolaveden avulla yläteitse. Mutta olin tässä vaiheessa luvannut itselleni, että vielä jonakin päivänä alan tekemään niitä myös alateitse. Jännitys taisi tässä asiassa ottaa minusta vallan, paaston aikana, kun niiden tekeminen olisi ollut erittäin hyödyllistä ja tärkeää.

7.PÄIVÄ, Paaston viimeinen päivä. Kruunuchakran päivä, viikonpäivä lauantai, väri violetti. 

Tänä päivänä, olin luvannut itselleni, että teen paaston kunnialla loppuun saakka, syöden väriteemojen mukaisesti, kun kerran olen näin pitkälle jo päässyt. Ja kuinka mahtavan transformoiva kokemus paasto onkaan ollut, huh! 

Juhlapäivä tänään, syntymäpäivieni etukäteisjuhlat pienellä ystäväporukalla ovat alkamassa. Sisäinen kamppailu käynnissä pakastepizzojen paiston, ja aamun violetin smoothien valmistuksen välillä. 
Olin kuitenkin antanut itselleni luvan myös nauttia juhlista, sekä niiden antimista. 
Melko kevyesti söin siinä päivän mittaan, mutta pöydällä notkuvat herkut vetivät kieltämättä hieman puoleensa, koska olin ajatellut "ansainneeni ne." 

Päivän teema oli korkeampi tietoisuus, ykseys ja eheys. Ja siltä tuntuikin ihanasti, Mantra päivälle oli "Minä olen yhtä."

Violetti smoothie päivän mukaisesti. Nam.

Etukäteis-synttärisankari hyvillä fiiliksillä. 
Synttärisankari hyvillä fiiliksillä.

Ystävien tuomia ihania hedelmiä ja marjoja! Väriä väriä! <3 


PAASTON VAIKUTUKSIA JA FILOSOFIAA MINULLE ITSELLENI

Tämä Sateenkaari ja Chakra-paasto oli itselleni erittäin vaikuttava ja kokemus. Erityisesti henkisesti. Opin myös paljon itsestäni, ja muistin taas asioita, joita olin jo ehtinyt unohtaa. 

Otin paaston jo alusta alkaen henkisenä kouluna, jopa koettelemuksena, mutta myös suurena lahjana, ja mahdollisuutena. 

Suosittelen Sateenkaari ja Chakra-paastoa aivan jokaiselle. Rehellisesti. Tämä on kuitenkin lempeä paasto, joka on myös vaikuttava, puhdistava, ja kaikin puolin tasapainottava. 

Tästä on hyvä jatkaa, ajattelen myös näin lähes kaksi viikkoa paaston jälkeenkin. Olen edelleen syönyt osittain chakra- päivien ja värien mukaisesti kotona arjessani, sallien itselleni kuitenkin myös hyvälaatuiset herkut; kuten raakasuklaan, tumman suklaan, pastan (sekin gluteenittomana), luomu juustoja, luomu kananmunia, pienissä määrin hapanmaitotuotteita (olen laktoosi-intolerantikko kasvissyöjä), sekä herkullisia pizzoja. Koska myös herkuttelu, ja sielun ruoka ovat tärkeitä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnilleni! 


Odotan innolla tulevaa syksyä, jopa hieman haikein fiiliksin paaston päätyttyä, mutta kuitenkin avoimin mielin, ja yhtä suurta kokemusta rikkaampana. Nauttien viilenevistä illoista ja raikkaista tullissäistä. (näin  kevät- ja kesäihmisenä myös syksy on kaunista ja ihastuttavaa aikaa). 


Toivotan myös Sinulle oikein ihanaa Syksyä! <3 


rakkaudella kirjoittanut, 

Tiia Maria 




Kommentit